Produkter
Mer...
Hemleverans kl. 10-22
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Ugnsbakad hälleflundra med tomat och basilika

Ugnsbakad hälleflundra med tomat och basilika

Om du vill bjuda på något riktigt smarrigt och samtidigt ha tid över att mingla med gästerna. Då måste du testa denna ugnsbakade hälleflundra med tomat och basilika. Snabblagat och gudomligt gott!

ca 60 min
4 personer

Ingredienser

  • Hälleflundra
    73 kr

    Hälleflundra – filé

    Norge
    485 kr/kg
    3 kg 1455 kr
  • 1 dl soltorkade tomater (grovhackade)
  • 12 st körsbärstomater (pickade med en gaffel)
  • 1 kruka basilika
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Skölj och torka av fiskbitarna och lägg dem i en liten ugnssäker form. Strö soltorkade tomater, körsbärstomater och  basilikablad över fisken. Fördela klickar av smör ovanpå allt.
  2. Sätt in formen på nedre delen av ugnen på 150°C i 40 minuter tills fisken är vit rakt igenom.
  3. Ta ut formen och låt fisken vila under folie i minst 10 minuter före servering.
  4. Strö på flingsalt peppar. Servera fisken med focaccia och en grönsallad.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare
Räkor 40-60
65 kr

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
429 kr/kg
5 kg 2145 kr
2.5 kg 1072.5 kr
Torsk skrei filé
51 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge, MSC-märkt
339 kr/kg
2.5 kg 847.5 kr
5 kg 1695 kr
Lax sashimi
62 kr

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
419 kr/kg
3.5 kg 1686 kr
Fiskbilen jullåda 2021

Jullådan 2021

1.525 kg 899 kr