Ugnsbakad lax med kryddigt täcke
Ge julbordet en modern twist med denna smakrika rätt! Ugnsbakad lax med ett kryddigt täcke är en fräsch och lätt rätt som kompletterar julens traditionella smaker. Servera den med en frisk mynt- och limesås för en uppfriskande kontrast som garanterat blir en uppskattad överraskning bland julbordets klassiker.
ca 55 min
4 personer
Ingredienser
-
100 kr
Lax – midloin
FRÖYA sushi grade 3.5 kg 2342 kr (669 kr/kg) -
Griljering
- 1 st äggula
- 1 dl ströbröd
- 0.5 dl skånsk senap
- 2 msk dijonsenap
- 0.5 msk honung
- 0.5 msk malen ingefära
- 1 st röd chili
- 2 klyftor vitlök
- 0.5 msk malen kryddpeppar
-
Serveras med
- potatis
- crème fraiche
- färsk mynta
- lime
- citron
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 652 kcal
- Protein: 48.2 g
- Fett: 26.7 g
- Kolhydrater: 79.5 g
- Fibrer: 14.5 g
- Natrium: 877 mg
Gör så här
- Börja med att röra ihop alla ingredienser till griljeringen i en skål.
- Placera laxfilén i en ugnsform och täck hela ytan med griljeringen. Strö över lite extra ströbröd för en fin yta.
- Tillaga i ugnen på 175 grader i cirka 20–30 minuter.
- Servera med kokt potatis och en kall sås gjord på crème fraîche smaksatt med färsk mynta samt rivet skal av lime och citron.