Produkter
Mer...
Hemleverans kl. 10-22
KUNDTJÄNST: 010-330 02 30
Honungsgravad lax med enbär

Honungsgravad lax med enbär

Den här honungsgravade laxfilén är något alldeles extra. Den friska sötman från honungen är en perfekt stöttepelare för de starka enbären. För att få en tydligare enbärssmak och för att starta gravningen, rekommenderar vi en skvätt gin. Det går alldeles utmärkt även utan gin.

ca 20 min
10 personer

Ingredienser

  • Vildfångad lax
    60 kr

    Lax – vildfångad

    Sverige
    399 kr/kg
    5 kg 1995 kr
    2.5 kg 997.5 kr
  • 1 msk enbär
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 1 st kruka dill
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl flytande honung
  • 2 msk socker
  • 2 cl gin (valfritt)

Gör så här

  1. Mortla peppar och enbär grovt i en mortel och blanda med salt och socker.
  2. Gnid in laxen ordentligt med blandningen på båda sidor.
  3. Lägg laxen i en form med köttsidan uppåt. Fördela eventuellt överbliven saltblandning ovanpå.
  4. Hacka dillen och fördela ovanpå laxen.
  5. Skvätt eventuellt några droppar gin samt ringla honungen över laxen.
  6. Täck formen med plastfilm och ställ i kylen i 2-3 dygn. Vänd laxen 2 gånger om dagen.
  7. Skiva den honungsgravade laxen tunt och servera med valfria tillbehör.

Andra recept du kanske gillar

Våra storsäljare
Räkor 40-60
65 kr

Räkor – extra stora

Grönland, stl 40/60
429 kr/kg
5 kg 2145 kr
2.5 kg 1072.5 kr
Torsk skrei filé
51 kr

Skreitorsk – ryggfilé

Norge, MSC-märkt
339 kr/kg
2.5 kg 847.5 kr
5 kg 1695 kr
Lax sashimi
62 kr

Lax – midloin

FRÖYA sushi grade
419 kr/kg
3.5 kg 1686 kr
Fiskbilen jullåda 2021

Jullådan 2021

1.525 kg 899 kr