Saffransgravad lax
Saffransgravad lax är en smakrik och elegant delikatess som lyser upp julbordet med sin gyllene färg och unika kryddning av saffran, vitpeppar, stjärnanis och fänkål. Perfekt för att imponera på gästerna!
ca 20 min
8 personer
Ingredienser
-
85 kr
Regnbågslax midloin – sashimi
Sverige 3.2 kg 1820 kr (569 kr/kg) - 1 g saffran
- 1 msk vitpeppar
- 1 st stjärnanis
- 1 msk fänkålsfrö
- 2 dl socker
- 1 dl salt, grovt
Näringsvärde per portion
- Kalorier: 349 kcal
- Protein: 26.3 g
- Fett: 17.6 g
- Kolhydrater: 22.5 g
- Fibrer: 0.6 g
- Natrium: 4847 mg
Gör så här
- Mortla saffran, vitpeppar, stjärnanis och fänkålsfrön tills de är fint krossade.
- Blanda kryddorna med socker och grovsalt och rör om ordentligt.
- Massera in blandningen jämnt över laxfilén.
- Låt laxen stå i rumstemperatur i minst en timme, tills kryddblandningen börjar lösas upp.
- Placera laxen i kylskåp och låt den stå i minst 24 timmar innan servering.